VVD wil snel gelijk speelveld in Voorschoten

De VVD is fan van sporten in Voorschoten. Sport verbindt, geeft zelfvertrouwen, plezier en ontspanning en helpt om een gezondere samenleving te krijgen. 

De VVD Voorschoten vindt ook dat goede en toekomstbestendige sportaccommodaties van groot belang zijn. Na goedkeuring door de gemeenteraad van de Sportvisie vorig jaar is de volgende stap een nieuw sportaccomodatiebeleid voor de sport- en beweegaanbieders in Voorschoten.

Namens de VVD hebben Piet Hein Reidsma en Rianne de Bruin bij de behandeling van de sportvisie nogmaals benadrukt dat het belangrijk is om snel het sportaccommodatiebeleidop te stellen, zodat voor de uitvoering van de sportvisie alle partijen weten waar ze aan toe zijn. Zo is het bijvoorbeeld nodig om duidelijkheid te geven aan de atletiekvereniging en de initiatiefnemers van de skeelerbaan. 

De wethouder heeft beloofd dat dit sportaccommodatiebeleid voor de zomer van 2024 aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Om het tempo erin te houden is op initiatief van de VVD een motie aangenomen waarbij door de gemeenteraad kaders worden meegegeven voor dit sportaccommodatiebeleid. De VVD verwacht dat er een gelijk speelveld komt voor alle sport- en beweegaanbieders zodat het duidelijk is wat elke vereniging of aanbieder van de gemeente mag verwachten. Ook is de wethouder gevraagd om een volledige inventarisatie te maken van alle wensen van sport- en beweegaanbieders om hun accommodaties te verbeteren en/of te verduurzamen om dit draagt bij aan dat gelijke speelveld. 

De wethouder heeft aangegeven de raad te zullen informeren op welke manier deze kaders gebruikt gaan worden bij het opstellen van het beleid.

De VVD Voorschoten zal de tijdige aanlevering van het sportaccomodatiebeleid scherp blijven volgen zodat dit jaar nog de eerste initiatieven van verenigingen kunnen worden uitgevoerd.