VVD-fractie start in nieuwe samenstelling politieke jaar


Het politieke jaar 2022-2023 is nu echt begonnen en de VVD-fractie is blij dat zij op volle sterkte van start kan. Net voor het zomerreces werd Paul de Bruijn benoemd tot wethouder, waardoor zijn positie in de raad vrij kwam. Daarop is Bram Reinke geïnstalleerd als raadslid en Tirza van der Meijden beëdigd als commissielid. Bram heeft ervaring als raadslid en Tirza is hiervoor als secretaris voor de VVD-Voorschoten actief geweest.

Met deze fractie gaan we het nieuwe politieke jaar in. Graag stellen wij de fractieleden aan u voor.

- Katrien van Meenen (54) is fractievoorzitter. Ervaring met deze verantwoordelijkheid heeft ze in de vorige periode opgedaan. Daarnaast is zij een van de drijvende krachten achter het recent gesloten coalitieakkoord. In de raad zal zij naast de taken van fractievoorzitter ook deelnemen aan de commissie Burger en Bestuur. Katrien woont in Nassauwijk, is getrouwd en heeft drie kinderen. In het dagelijks leven werkt ze in de jeugdzorg.

- Bart Lavrijsen (40) is geboren en getogen in Voorschoten en woont nu in Noord-Hofland. Hij is lid van de commissie Wonen, Ruimte en Groen. Ook voor Bart is het zijn tweede termijn, waardoor hij al veel expertise meebrengt. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij de gemeente Katwijk. Bart is getrouwd en heeft twee kinderen.

- Rianne de Bruin- van Alphen (38) is in maart 2022 voor het eerst als raadslid geïnstalleerd. Zij neemt deel aan de commissie Mens en Samenleving. In het dagelijks leven werkt ze bij de Rijksoverheid. Rianne woont in Noord-Hofland, is getrouwd en heeft twee kinderen.

- Bram Reinke (38) is lid van de commissie Burger en Bestuur. Bram werkt daarnaast als bedrijfsjurist voor een internationale projectontwikkelaar van industrieel en logistiek vastgoed. Bram woont in Krimwijk, is getrouwd en heeft twee kinderen.

- Jaap Haubrich is 47, woont in de wijk Starrenburg 1 en is in maart 2022 benoemd tot commissielid van Wonen, Ruimte en Groen. Jaap is sinds 2010 actief bij de VVD Voorschoten, onder andere als secretaris en vicevoorzitter en is sinds dit jaar commissielid. Hij werkt in het dagelijks leven bij een ICT-leverancier voor meerdere grote ministeries in Den Haag, is getrouwd en heeft 2 kinderen.

- Tirza van der Meijden (48) woont in Boschgeest en neemt deel aan de commissie Mens en Samenleving. Daarnaast is zij ook actief bij de EHBO Vereniging Voorschoten.

Wilt u meer weten over het werk van de fractie, of bent u nieuwsgierig naar de onderwerpen waaraan gewerkt wordt? De VVD-fractie komt graag met u gesprek. Vragen kunt u stellen via kvanmeenen@voorschoten.nl. Katrien zorgt voor doorgeleiding van de vragen naar de specialist in de fractie.