Multifunctionele accommodatie voorstel op verzoek van VVD aangehouden


De verdubbeling van de kosten ten opzichte van de eerste ramingen en de extra kosten die volgens de initiatiefnemers jaarlijks nodig zijn om de accommodatie te laten draaien maken het voorstel risicovol.

De VVD heeft daarom donderdag in de raadsvergadering een amendement ingediend om het voorstel voor de Multifunctionele accommodatie (MFA) aan te houden. Ondanks de druk vanuit de coalitiepartners om nu toch eindelijk een besluit te nemen heeft de VVD met steun van een groot aantal andere partijen gevraagd om uitstel.

Dit uitstel is nodig omdat er op dit moment informatie ontbreekt volgens woordvoerder Van den Dool omdat er op dit moment informatie ontbreekt om het besluit goed te kunnen afwegen. Van den Dool gaf aan: “Zonder inzicht in het effect op de rest van de investeringen is het voor de VVD niet duidelijk of er op korte termijn een slimmere combinatie van functies mogelijk is en wat het effect op de overige investeringswensen is.”

Naast de bouwkosten die momenteel hard oplopen is er ook nog onzekerheid over de mogelijke inkomsten en zijn partijen het nog niet helemaal eens over de samenwerking. Genoeg reden om nog even goed te kijken of dit nu het beste investeringsvoorstel voor Voorschoten is.

Het wensenlijstje voor investeringen is lang. Er staan onder andere drie nieuwe scholen op, betere huisvesting voor de gemeente, de verplaatsing van de gemeentewerf en het onderhoud van het riool. Allemaal zaken die niet zomaar opzij kunnen worden geschoven. Gelukkig vond een meerderheid van de raad het een goed plan om eerst het investeringsoverzicht te maken voordat we een beslissing over de MFA nemen.

Dit betekent niet dat we de discussie weer helemaal opnieuw gaan voeren. We bouwen voort op de rijke historie aan initiatieven en informatie die er al ligt. Ondertussen zorgen we natuurlijk dat er geen organisaties op straat komen te staan en houden we het cultureel centrum open.