VVD Regio: Leidse oproep tot fusie getuigt niet van respect

Op 22 juni jl. heeft de Raad van Leiden een amendement van D66-Leiden aangenomen waarbij is opgeroepen tot het ‘toewerken naar een bestuurlijke eenheid…’, lees fusie, wetende dat een grote meerderheid van de inwoners van Voorschoten, Zoeterwoude en Oegstgeest zelfstandig willen blijven.

Een dergelijke oproep door de Raad van Leiden getuigt niet van veel empathie en respect naar de omliggende raden en inwoners, voegt in het geheel niets toe aan een goede samenwerking in de Leidse regio – eerder het tegendeel – en nemen we dan ook afstand van.

Katrien van Meenen uit Voorschoten: “We zijn ervan overtuigd dat samenwerken vanuit zelfstandigheid een betere oplossing is dan een bestuurlijke eenheid. VVD-Voorschoten blijft zich inzetten voor betere samenwerking in de Leidse regio vanuit een sterk en zelfstandig Voorschoten!”.

Mathieu Paardekooper uit Zoeterwoude: “Leiden toont ‘wederom’ haar ware aard.”

Sven Spaargaren uit Oegstgeest: “Dit besluit van de Raad van Leiden heeft de nodige irritatie opgeleverd in Oegstgeest. Met een oproep tot een fusie, wetende dat bij veel omliggende gemeenten waaronder Oegstgeest een ruime meerderheid van de inwoners zelfstandig wil blijven, ben je gewoon niet goed bezig en op ramkoers. Een besluit wat contraproductief zal zijn. Excuses zou zeer passend en gewaardeerd worden.

Katrien van Meenen

VVD-Voorschoten

 

Mathieu Paardekooper

VVD-Zoeterwoude

 

Sven Spaargaren

VVD-Oegstgeest