Jongerenoverlast aanpakken? Samen optrekken!

VVD: Jongerenoverlast aanpakken? Samen optrekken!

 Voorschoten is een relatief veilige gemeente, en dat moet zo blijven. Toch hebben veel inwoners last van overlast, zoals hangjongeren die ’s nachts in het centrum of een woonwijk lawaai maken of afval achterlaten. Hoe los je dat nou op? De VVD wil daar iets aan doen! Bart Lavrijsen, kandidaat voor de VVD: “De openbare ruimte is van iedereen, ook van jongeren. Hangjongeren zijn er altijd en overal, dat houden we niet tegen. Hangen is ook niet erg, zolang je maar andere mensen niet tot last bent. Maar als je pas optreedt als er overlast is, ben je wel te laat. Voorkomen is beter dan genezen. Naast overlast moeten we ook zorgen dat er voor jongeren voldoende plekken zijn waar ze dingen kunnen doen zonder dat ze andere mensen tot last zijn.”

 

Meer activiteiten voor jongeren

Lavrijsen: ”De aanpak van jongerenoverlast is niet alleen een taak van de politie, maar ook van jongerenwerk, wijkorganisaties en de gemeente. Als je jongeren wegstuurt, moeten ze wel ergens naartoe kunnen. Thuis is dan niet altijd een optie. Een mooi voorbeeld van goede samenwerking is Activiteitencentrum De Alettahof in Noord-Hofland. Daar hebben jongeren hun eigen plek: The Walk-in. Hier kunnen zij, onder leiding van een jongerenwerker, samenkomen en worden er activiteiten georganiseerd. En is niemand iemand tot last! Een mooi voorbeeld van een preventieve aanpak. Voorkomen is beter dan genezen.”

 

Extra plek voor jongeren in Voorschoten

De VVD wil, naast de Walk-in, nog een jongerenplek in Voorschoten creëren. Lavrijsen: Veel jongeren in Voorschoten zoeken nog een eigen plekje. De VVD wil hier graag aan meewerken. Als we dit slim aanpakken, kost het niet veel geld en ontlasten we veel bewoners, met name in het centrum. Voorschoten is een gemeente met veel gezinnen, dus ook veel kinderen en jongeren. Die kunnen we niet alleen maar wegjagen door streng op te treden. Een plek waar ze terecht kunnen geeft ons ook de kans een oogje in het zeil te houden!”

 

Voor meer informatie: Bart Lavrijsen, 06-13766718