Peter van der Haven

Mijn naam is Peter van der Haven, in 1975 geboren in Zeeland. Sinds 1978 woon ik Voorschoten. Ik ben opgegroeid in het centrum, heb in Noord-Hofland gewoond en nu woon ik al ruim tien jaar in de Papelaan, naast Hoogvliet. Het mooiste dorp van Zuid-Holland heb ik in mijn hart gesloten.

Van mijn ouders heb ik een ijzeren  werk discipline geleerd. Op z’n Rotterdams: niet lullen maar poetsen. We hadden het niet breed. Maar met hard werken kom je rond en vooruit. Al vroeg voelde ik me daarom thuis bij de VVD. De partij voor werkend Nederland. Na mijn studie Werktuigbouwkunde heb ik eerst carrière gemaakt in het bedrijfsleven en later bij de gemeente Amsterdam.

In 2010 werd ik verkozen in de Gemeenteraad. Ik heb 8 jaar de VVD mogen dienen als vertegenwoordiging op het gemeentehuis. Prachtige tijd, hard werken, maar blij het liberale gedachtegoed een stem te kunnen geven. Mensen kijken veel te snel naar de gemeente om hun problemen op te lossen. De overheid is er als vangnet, stimulans, of motivator, niet als subsidie-infuus voor Jan en Alleman.

In 2018 ben ik afgezwaaid als raadslid. Maar de VVD zit in mijn bloed. Daarom ben ik nu voorzitter. Wij zijn de leukste partij van Nederland, en zeker van Voorschoten. Bent u geïnteresseerd in onze partij? Kom langs op onze maandelijkse ledenborrel: elke tweede zondag van de maand om 16:30 in Het Wapen van Voorschoten. Ik zie er naar uit om kennis met u te maken!