Bram Reinke

Samen met mijn vrouw Eefje en mijn kinderen Olivier (3) en Lauren (0) woon ik in Krimwijk II/Park Allemansgeest, een unieke wijk in een uniek dorp. Er zijn maar weinig plaatsen met zo’n centrale ligging, waar je toch zonder stedelijke gejaagdheid kan wonen. Ik ben vaak in het centrum te vinden en bezoek graag een van de terrassen met vrienden en kennissen. Daarnaast ben ik lid van de Voorschotense Golfclub, waar ik tussen de luiers door graag speel.

Hoewel ligging natuurlijk niet iets is waar je direct invloed op hebt, realiseer ik me dat we zuinig moeten zijn op alle faciliteiten die we hier hebben. Ik vind het dan ook belangrijk me in te zetten voor voldoende vrijetijds-voorzieningen zoals sport, recreatieruimte/groen, een centrum met een mix van winkels, horeca en woningen en veiligheid.

In 2010 heb ik mijn rechtenstudie afgerond en ben ik gaan werken als advocaat. 5 jaar gelden heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Op dit moment werk ik voor een internationale projectontwikkelaar van industrieel vastgoed. Hoewel mijn werk een meer internationale focus heeft, vind ik het ook belangrijk lokaal maatschappelijk betrokken te blijven. Naast mijn werk ben ik daarom altijd actief geweest in verschillende commissies (zoals bezwaaradviescommissies) en besturen.

De afgelopen 4 jaar heb ik eveneens de eer gehad om actief te zijn namens de VVD in mijn gemeente. Aanvankelijk als burgercommissielid en vervolgens als raadslid, met een focus op de thema’s wonen, ruimte en groen. Het interessante van gemeentelijk beleid is dat dit direct invloed heeft op inwoners. Bijvoorbeeld de mogelijkheid een onderneming te starten, toegang tot scholing en verhogingen van lasten. In mijn optiek moet de gemeente hierbij steeds de vraag stellen wat zij voor inwoners en ondernemers kan doen en niet andersom. Vergunningsaanvragen die blijven liggen of dat men door signalen van de gemeente al van te voren de moed opgeeft, zijn voor mij doornen in het oog. De gemeente als organisatie moet bereikbaar zijn. Regeldruk moet worden verlaagd en de gemeente Voorschoten als zelfstandige organisatie moet worden neergezet.

In de commissie WRG heb ik met veel thema’s beziggehouden welke de grenzen van één raadsperiode ver overschrijden (denk aan de energie en warmtetransitie, de Omgevingswet en bouwen). Graag zou ik me willen blijven inzetten ons liberale geluid – ook regionaal – te laten horen. Dit zijn onderwerpen waar ik me in heb vastgebeten en welke me aan het hart gaan.