Rianne de Bruin-van Alphen

Mijn naam is Rianne de Bruin - van Alphen. Samen met mijn man en twee kinderen (zeven en tien jaar) woon ik sinds 2008 met veel plezier in Voorschoten. Sinds vorig jaar ben ik ook deeltijd pleegmoeder van een meisje van vijf. In het dagelijks leven ben ik al geruime tijd werkzaam bij de Rijksoverheid, meestal op het snijvlak van beleid en uitvoering.  

In de afgelopen jaren ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in de lokale politiek. Vrij snel na de start van de corona-tijd besloot ik om actief op zoek te gaan naar mogelijkheden om daar vorm aan te geven. Vanaf medio 2020 ben ik betrokken geraakt bij de huidige fractie. Dat vond ik zo interessant dat ik besloot me kandidaat te stellen.  

Ik vind het erg belangrijk dat er veel ruimte is om als inwoner van Voorschoten zelf keuzes te maken. Natuurlijk moet er ook een vangnet zijn voor diegenen die dat nodig hebben en moet er gezorgd worden dat een ander niet schade en onrecht wordt aangedaan. Daarom vind ik het ook belangrijk dat de gemeente zorgt voor een veilige omgeving. De dienstverlening kan daarbij nog veel meer aansluiten op waar de behoefte zit en ten dienste staan van het dorp. Snel, eenvoudig en efficiënt zouden daarbij het uitgangspunt moeten zijn.  

Graag ga ik in gesprek, zowel met partijen die actief al zijn in het dorp als met mensen die nog heel weinig betrokken zijn maar wel zaken zouden willen veranderen. Neem daarom gerust contact op!