Gerard van Westen


Ik ben Gerard van Westen, 35 jaar, getrouwd met Afke en heb drie kinderen.

Geboren in Leiden heb ik een groot deel van mijn leven daar gewoond. Ik heb in Leiden BioFarmaceutische wetenschappen gestudeerd en ben tijdens mijn studie een halfjaar naar Antwerpen verhuisd voor onderzoek. Na terugkomst ben ik aan de Universiteit Leiden gepromoveerd in het toepassen van machine learning (kunstmatige intelligentie) in het medicijnonderzoek. Vervolgens zijn we met zijn allen (mijn zwangere vrouw en onze oudste zoon) naar Cambridge in het Verenigd Koninkrijk verhuisd voor mijn werk.

Na 3 jaar in Engeland wilden we weer terug naar Nederland. Toen viel ons oog al gauw op Voorschoten. We hebben gekeken naar een plek in Leiden, Oegstgeest, en Leiderdorp maar het kleinschalige, gezellige, groene, en goed voorziene Voorschoten was toch het meest aantrekkelijk. Sinds 2015 wonen wij in de Vlietwijk op loopafstand van het centrum (ook voor de kleinste).

Ik ben zelf altijd al geïnteresseerd geweest in politiek en ben al sinds 2008 lid van de VVD (met uitzondering van een onderbreking in Engeland). Het liberalisme is de politieke smaak die mij het beste ligt en dan met name vrijheid, gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid, en zelfredzaamheid.

In Voorschoten ben ik actief geworden in 2017 toen er een brede discussie over de gemeentefinanci├źn plaatsvond. Voor mij is het belangrijk dat Voorschoten bestuurlijk en financieel zelfstandig blijft! Daarnaast vind ik het van belang dat het zwembad in Voorschoten behouden blijft omdat er geen goede alternatieven voor zwemles in de omliggende gemeenten zijn (inschrijf wachttijden en logistiek maken dit nagenoeg onmogelijk!) en datzelfde is waar voor ouderen.

Als penningmeester hou ik me uiteraard vooral met cijfers bezig maar ik ben ook altijd in voor een goede discussie!