André in ‘t Veen

Mijn naam is André in 't Veen, ben gehuwd en heb twee schoolgaande kinderen. In 1987 zijn mijn vrouw en ik van Den Haag naar Voorschoten verhuisd. Wij waren op zoek naar landelijke rust gecombineerd met de nabijheid van de steden Den Haag en Leiden en het bevalt ons hier nog steeds goed. Ook de omgeving van weilanden, strand en bos sprak ons aan. Onze kinderen zijn hier opgegroeid en hebben hier een fijne jeugd gehad. Kortom, Voorschoten is een ideale plaats om te wonen.

Als inwoner van dit dorp ben ik mij gaandeweg steeds meer gaan interesseren voor de plaatselijke politiek. Sommige acties van de gemeente spreken mij erg aan en hebben zeker mijn instemming, evenzovele keren echter, meen ik dat zaken de gemeenschap betreffende, niet optimaal en soms zelfs onzorgvuldig worden verricht.

In de VVD zie ik een partij, die binnen deze gemeente veel goed werk kan verrichten. Op economisch, maar ook op sociaal gebied. De grote lijnen bewakend, maar ook oog hebbend voor plaatselijke details. Een verstandig financieel beleid voerend, waarbij geen geld onnodig wordt uitgegeven, maar waarin ook plaats is voor noodzakelijke investeringen voor de toekomst. Helaas ben ik, gezien de aard van dit stuk, gedwongen het hierbij te laten. Ik zou het als een grote uitdaging zien, aan de vorming en totstandkoming van dit beleid als VVD-raadslid mijn steentje te mogen bijdragen.

Mijn favoriete plek in Voorschoten is het bruggetje aan het Gershwinpad (wij noemen het: langs de Wetering) ter hoogte van het Strauszplantsoen. Aan de ene kant heb je een mooi uitzicht op de weilanden richting Wassenaar met daarboven een enorm stuk lucht zodat je altijd ziet wat voor weer het gaat worden. Aan de andere kant zie je de dorpskerk en op de voorgrond de boerderij van Rodenburg die daar prachtig ligt. Als je dan ook nog koeien kunt aaien, lammetjes ziet springen en grutto’s, scholeksters en hazen ontdekt, voel je je midden op het platteland en zou je niet zeggen dat Leiden en Den Haag in nog geen half uur te bereiken zijn…

Wij hebben hier mooie herinneringen met de kinderen: ’s zomers varen in opblaasbootjes, ’s winters als het kon schaatsen, en dat alles vlak bij huis. Nu houden we het bij wandelen met de hond, die hier graag langs de waterkant snuffelt en ook weleens een duik neemt. Ik hoop dat ook in de toekomst nog veel Voorschotenaren van deze plek zullen kunnen blijven genieten. Er is mij dan ook veel aan gelegen om deze plek te laten zoals hij nu is: een boerderij, geen bebouwing en een weids uitzicht. Voorschoten op z’n best.


Portefeuille: Mens en Maatschappij
E-mail: aainhetVeen@voorschoten.nl