Bart Lavrijsen

Als geboren en getogen Voorschotenaar voel ik me sterk verbonden met dit dorp. Niet alleen omdat mijn ‘roots’ hier liggen, maar ook omdat Voorschoten een enorm fijne gemeente is om te wonen. Voorschoten heeft uitstekende scholen, kent goede sportvoorzieningen en in vrijwel elke wijk is veel groen te vinden. We hebben goede verbindingen met het openbaar vervoer en in onze wijken is het prettig wonen. De historische Voorstraat met haar oude Lindebomen, de prachtige oude buitenplaatsen en de Vliet maken Voorschoten uniek in de regio.  

Voorschoten is een hechte gemeenschap. Het bruisende verenigingsleven, de maatschappelijk betrokken ondernemers en de duizenden vrijwilligers die hier actief zijn tonen dat aan. Hun betrokkenheid en inzet maken Voorschoten tot de mooie gemeente die ze is. Niet voor niets zijn we allemaal Voorschotenaar!

Het is belangrijk om deze hoge kwaliteit van leven ook voor de toekomst te behouden. We moeten onze Voorschotense identiteit koesteren, maar vernieuwing en innovatie niet uit de weg gaan. Alleen dàn komen we verder en kunnen we nieuwe uitdagingen aan. Ambities moeten realistisch zijn en maatregelen effectief. De VVD zie ik als een partij die hieraan een belangrijke bijdrage kan leveren.  

Sinds 2009 ben ik lid van de VVD en in 2014 ben ik mijn lidmaatschap een actievere invulling gaan geven. Sinds 2015 ben ik burgercommissielid in de raadscommissie Wonen, Ruimte & Groen. Liberale kernwaarden als vrijheid, sociale rechtvaardigheid en eigen verantwoordelijkheid zijn voor mij erg belangrijk. Ik zie het als een uitdaging om een bijdrage te leveren aan het Voorschoten van de toekomst: een levendig, groen dorp waar het voor jong en oud prettig wonen, werken en ontspannen is.


Portefeuille: Wonen, Ruimte en Groen

E-mail: blavrijsen@voorschoten.nl