Sjoerd van den Dool

Ik ben opgegroeid in Soest en omgeving waarna ik Biomedische wetenschappen gestudeerd heb in Leiden en sinds 2003 woon ik in Voorschoten samen met mijn 2 zoons. Ik ben al jaren werkzaam in de farmaceutische industrie als studiemanager van wereldwijd klinisch onderzoek bij mensen met nieuwe geneesmiddelen of met devices als stents, hartkleppen en pacemakers. Hier zit nog altijd de gedrevenheid achter bij te dragen aan herstel van de gezondheid van mensen.


Ik kom zeker niet uit een liberaal of politiek nest, maar ben vanuit een eigen vrijheids- en verantwoordelijkheidsgevoel gestart bij de VVD net na de Rutte-Verdonk perikelen. Ik vind het belangrijk dat mensen in vrijheid kunnen leven, eigen keuzes kunnen maken en zich kritisch en bovenal positief laten horen en meedoen. Na aanvankelijk bij wat campagneondersteuning geholpen te hebben ben ik vanaf eind 2008 in de VVD begonnen als commissieraadslid. In 2010 en 2014 ben ik reeds als raadslid gekozen en met die steun van de partij en kiezers heb ik me hard ingezet in de commissie Wonen Ruimte en Groen. Op dossiers als de Groenstructuurvisie, Duivenvoordecorridor, Dobbewijk, Deltaplein, Vlietwijk, geluidswal A4, Beresteyn, afvalbrengstation en alle bestemmingsplannen heb ik een nodig liberaal geluid laten horen in de raadzaal, maar altijd vanuit de basis de situatie op straat en alle betrokkenen opgezet om zo de juiste afweging te kunnen maken. Daarnaast ben ik al die jaren ook commissievoorzitter wat ik gewoon erg leuk vind om te doen, en ik heb grote dossiers opgepakt als Rijnlandroute, regiozaken waaronder Leidse regio en Holland Rijnland mede ook namens de gehele gemeenteraad. Sinds afgelopen mei heb ik de uitdagingen opgepakt van het fractievoorzitterschap en de commissie Burger en Bestuur in een bewogen jaar van het financieel toezicht.


De tijd naast mijn werk en raadswerk gaat uiteraard grotendeels op aan mijn kinderen en vrienden, sportverenigingen voor de kinderen en zelf doe ik aan trimhockey, roeitrainen en zeilen als ik niet voor de rust film en series kijk of even kort weg ben in het (buiten)land.

Ik ga oprecht graag en immer met frisse moed een derde termijn aan in de gemeenteraad. Zichtbaar, aanspreekbaar, (kritisch) meedenkend en (beleids)bepalend.Portefeuille: Burger en Bestuur
E-mail: svandendool@voorschoten.nl